How to use auxiliary server ports-nl

From AMule Project FAQ
Jump to: navigation, search

English | Deutsch | Español | Nederlands | Norsk

Ongewone poorten

Ongewone poorten zijn extra poorten voor bepaalde servers waarop ze verbindingen van clients accepteren. Deze mogelijkheid is beschikbaar gemaakt door lugdunummaster omdat er ISPs zijn die de standaard ed2k poorten blokkeeren (zoals 4661, de standaard server poort). Sommige grote servers zoals Razorback 2 accepteren nu dus verbindingen van clients op extra poorten, zoals poort 80.

U moet begrijpen dat een niet-ongewone-poorten-geschikte client niet kan verbinden met ongewone poorten. Een ongewonepoorten-geschikte client moet weten dat het verbindt met een ongewone poort, niet de standaard poort, en moet de ongewone poort niet tonen, in plaats daarvan, moet het de standaard poort tonen aan andere clients.

Hoe werkt dit in de praktijk, vanuit het oogpunt van de gebruiker?

Stappen om ongewone server poorten te gebruiken

In de volgende tekst gebruiken we Razorback 2 en poort 80 als voorbeeld.

  1. Zorg er voor dat Razorback 2 niet in uw server lijst staat. U wordt namelijk op de blacklist gezet als hij twee keer voor komt in uw server lijst. Het beste is om uw server lijst helemaal te verwijderen.
  2. Voer het IP adres van de server en het ongewone poort nummer in in de "Handmatig Server Toevoegen" tekstvakken boven de server lijst, bijv. 195.245.244.243:80 voor Razorback 2.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de nieuw toegevoegde server en kies "Verbind met server".
  4. De aMule Log zou nu moeten aangeven dat u verbinding maakt/verbonden bent, en dan zou de server poort in de server lijst moeten veranderen in "4661 (80)", wat betekent dat u verbonden bent op poort 80, maar dat de standaard poort 4661 is.
  5. Klaar!

Ondersteuning

aMule ondersteunt ongewone server poorten sinds versie 2.0.0.